Jump to content

Angela Merkel weer bondskanselier geworden


DDT Dorus

Recommended Posts

Dankzij stabiel beleid, heeft Merkel weer de meeste stemmen,

 

sommigen zeggen dat het (net zoals in nederland) de meest veilige "rechtse" keuze is, voor de mensen die absoluut geen links meer willen.

 

stem maar op het CDU, want het AFD is te rechts (in nederland ter vegelijking: VVD/PVV)

 

ook is net als in nederland toch een groot deel van de stemmen naar rechts gegaan. (20%) 

 

Dit gebeurde ook in een paar andere landen in europa, waar de socialistische partijen enorme verliezen leden.

 

Vind je dit gunstig? of vind je dit slecht?

 

laat het weten, want het kan weer in Opinie!

Link to comment
Delen op andere websites

Het is eigenlijk eenzelfde scenario als hier in Nederland. Eén partij wil liever niemand mee reageren (PVV), één partij wil z'n wonden gaan likken in de oppositie (PvdA) en de andere optie liggen de meningen mijlenver uit elkaar (VVD-CDA-CU-D66 dan wel met GroenLinks). Gaat Merkel nog aardige kluif aan hebben. Ik ben blij met Merkel als winnares. Groot fan. Had haar liever met gunstiger verschil willen laten winnen. Nu begint een moeizaam formatieproces.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben geen fan van Merkel, alhoewel ik blij ben dat ze op het laatste moment toch heeft kunnen regelen dat het huwelijk voor mensen van het gelijke geslacht er toch kwam (terwijl ze zelf daar niet een voorstander van is aangezien ze gelovig is, had ik ergens gelezen?) Maar dan liever Merkel dan iemand van de AFD, als er toch rechts wordt gekozen in Duitsland.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 years later...

Nou het CDU is altijd nog een stuk linkser dan het CDA en vergeet de FDP niet die is ook weer terug en heeft meer met de VVD dan D66, maar toch ook wel weer wat linkser dan de VVD, en ik denk dat je beter voor AFD kunt gaan want die steunen zowel rechtse voorstellen van CDU en FDP als ze die hebben tenminste, en vergeet niet dat mensen rechts stemmen gaat meer om klimaat asielzoekers en veiligheid, en niet om minder zorg en sociale voorzieningen al word dat weer niet gezien als gevaarlijk extreem rechts beleid en doet links daar ook maar weer aan mee, maarja dat wisten jullie ook al.

 

Tja voor politiek verslaggever hoef je geen opleiding te hebben want alles wat die mensen zeggen dacht ik zelf ook al, want ik wist ook al dat de PVDA meer geld naar het onderwijs wil, dus als je slim bent geef je niet gelijk teveel geld aan het onderwijs zodat je weer een meerderheid hebt voor je prinsjes dag.

Bewerkt: door GTA-LCS-Maverick
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...