GTAGames.nl
Log in om dit te volgen  
Volgers 0
PrioX

Video: Het verhaal achter het nummer 'Oxygène'

4 berichten in dit onderwerp

Toen GTA IV bijna tien jaar geleden op de markt kwam maakte we kennis met The Journey, een radiostation dat ambient en chillout muziek draaide en gehost werd door een vrouwelijke computerstem. Velen onder ons zullen zich vast het nummer 'Oxygène' nog herinneren van de Franse componist en muzikant Jean-Michel Jarre

 

Recent was er een reportage van Top 2000 a gogo op de televisie waarin ze in gesprek gingen met Jean-Michel die het verhaal achter het nummer deelt. Zo werd een deel van het nummer in een keuken opgenomen en werden de ruis effecten opzettelijk behouden en versterkt om zo een soort van windeffecten te creëren. Het nummer is o.a. gemaakt met een analoge synthesizer en verschillende andere instrumenten. Bekijk hieronder de video! :) 

 

 

Bron: Top 2000 a gogo & @Bassieboy35

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

Echt mooie radiozender dat The Journey in GTA4. Was weer echt wat anders. Hoop dat in nieuwe GTA's ook weer bijzondere en afwijkende radiostations komen. Dankzij GTA heb ik namelijk al zo veel artiesten en genres leren kennen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
Op 28-2-2018 om 19:55, Joriz zei:

Dankzij GTA heb ik namelijk al zo veel artiesten en genres leren kennen.

Hier hetzelfde. Had van veel artiesten nog nooit eerder gehoord. En na het horen van enkele nummers op GTA ben ik toch wel fan geworden van bepaalde genres. Hoop in volgende GTA's ook weer een aantal unieke radiozenders te mogen beluisteren. Ik vond de radiozenders van GTA V niet zo heel bijzonder. 'T was een beetje standaard vond ik.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Had hetzelfde met GTA V. Misschien ook, omdat ik de leuke nummers  die erin zitten al kende voor GTA. Benieuwd of ze dat met GTA VI nog kunnen waarmaken. :puh: 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.