Jump to content
  • Sign Up
GTAGames.nl
Sign in to follow this  
PrioX

Video: Het verhaal achter het nummer 'Oxygène'


Toen GTA IV bijna tien jaar geleden op de markt kwam maakte we kennis met The Journey, een radiostation dat ambient en chillout muziek draaide en gehost werd door een vrouwelijke computerstem. Velen onder ons zullen zich vast het nummer 'Oxygène' nog herinneren van de Franse componist en muzikant Jean-Michel Jarre

 

Recent was er een reportage van Top 2000 a gogo op de televisie waarin ze in gesprek gingen met Jean-Michel die het verhaal achter het nummer deelt. Zo werd een deel van het nummer in een keuken opgenomen en werden de ruis effecten opzettelijk behouden en versterkt om zo een soort van windeffecten te creëren. Het nummer is o.a. gemaakt met een analoge synthesizer en verschillende andere instrumenten. Bekijk hieronder de video! :) 

 

 

Bron: Top 2000 a gogo & @Bassieboy35

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTAGames.nl

Recommended Posts

Joriz

Echt mooie radiozender dat The Journey in GTA4. Was weer echt wat anders. Hoop dat in nieuwe GTA's ook weer bijzondere en afwijkende radiostations komen. Dankzij GTA heb ik namelijk al zo veel artiesten en genres leren kennen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PrioX
Op 28-2-2018 om 19:55, Joriz zei:

Dankzij GTA heb ik namelijk al zo veel artiesten en genres leren kennen.

Hier hetzelfde. Had van veel artiesten nog nooit eerder gehoord. En na het horen van enkele nummers op GTA ben ik toch wel fan geworden van bepaalde genres. Hoop in volgende GTA's ook weer een aantal unieke radiozenders te mogen beluisteren. Ik vond de radiozenders van GTA V niet zo heel bijzonder. 'T was een beetje standaard vond ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bassieboy35

Had hetzelfde met GTA V. Misschien ook, omdat ik de leuke nummers  die erin zitten al kende voor GTA. Benieuwd of ze dat met GTA VI nog kunnen waarmaken. :puh: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...