Jump to content
  • Sign Up
GTAGames.nl
PrioX

GTA V is het grootste entertainmentproduct aller tijden!


Buiten de videogame-industrie om is de GTA franchise niet zo geliefd. Meermaals is de reeks ter discussie gesteld vanwege haar gewelddadigheid. Het lijkt erop dat dat Rockstar een dikke vinger kan op stekken naar de critici. GTA V heeft het meeste geld opgebracht ooit van alle media die er bestaan. En dat voor een spel dat nog geen vijf jaar oud is.

 

large.gta5942018.jpg.82aa2dc80b52b017eef

 

GTA V laat hierbij succesvolle titels achter zoals Star Wars, dat gecorrigeerd naar een inflatie zo'n 3 miljard heeft opgeleverd. De laatste Rockstar titel doet het met een dubbele van zo'n 6 miljard. Er zijn 90 miljoen exemplaren van het spel verkocht, maar het grote geld wordt verdiend aan de online transacties. Niet geheel onverwacht als ik de meningen van jullie leden in het achterhoofd houd. 

 

Opvallend is wel dat slechts 2% het spel op de PC speelt. Bijna een derde van de exemplaren is verkocht voor de oudere generatie van de Playstation, de PS3. Daarmee is de kans dus ook groot dat er aardig wat dubbele exemplaren zijn verkocht. Dit zal zeker ook enige invloed hebben gehad op het behaalde bedrag. Dan rest nog de vraag of zo'n succes nogmaals bereikt kan worden. Het antwoord daarop zullen we alleen in de toekomst kunnen zien. Persoonlijk denk ik dat een titel voorlopig er niet aan gaat tippen. Vele fans zullen als reactie misschien wat kritischer zijn tegen over Rockstar en een volgende GTA zie ik nog niet op de huidige generatie consoles worden uitgebracht. Waardoor ze het publiceren bij één generatie zullen laten.

 

Dit artikel is geschreven door @Bassieboy35

 

Bron: MarketWatch

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTAGames.nl

Recommended Posts

Jorair

Wat een misleidende grafiek... Nuja misleidend, hij is gewoon fout. Het 2.8 staafje van Avatar moet bijna half zo lang zijn als het 6 staafje van GTA. 

 

Als zelfs een grafiek tekenen niet lukt, stel ik me serieus vragen bij de inhoud van het artikel zelf.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar

Star Wars heeft maar 3 miljard opgebracht? Dat klinkt onnozel weinig voor een van de grootste franchises van de afgelopen decennia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...