GTAGames.nl
Cabyon

Sportkenners 2018 - Hoofdtopic

7 berichten in dit onderwerp

SKSIG.png.57fb9e4fd59cfc62c78ebe4fd1a2a2af.png

 

Welkom bij Sportkenners 2018! In dit topic vind je meer informatie over de - inmiddels traditiegetrouwe - editie van 2018. Dit jaar ben ik jullie host. Vanwege het starten iets later in het jaar (het kan nog, het kan nog!) hebben we helaas leuke evenementen zoals March Madness, het schaatseizoen en enkele voorjaarsklassiekers in wielrennerij gemist. Maar, niet getreurd! We starten vol overgave en met verve dit jaar. 

 

Allereerst: hoe doe je mee? Dit topic is voor aankondigingen. Je zal mij een PM moeten sturen met een titel die ik in de post zal uitleggen. Normaliter moet je een lijstje invullen met, zeg, de scores van voetbalwedstrijden of de top 5 finishers in een grote ronde van het wielrennen. Elke ronde is vrijblijvend; aan het eind van het jaar zal de wisselbeker worden uitgereikt aan het lid met de meeste punten. Thans geldt dus ook: hoe vaker je mee doet, hoe meer je de kans hebt om uiteindelijk te winnen! Het aantal punten dat je kan verdienen is per post uitgelegd. Voor vragen kan je naar het reactietopic.

 

Opgelet: voor de winnaar is er de virtuele wisselbeker! :) Meer informatie hierover volgt naarmate het einde van dit jaar in zicht komt.

 

Tussenstand

aron24 6
NandroDavids 6
Thundercover 3
Guardian1980 3
Dexist 0

 

 

Kalender

De kalender van deze editie Sportkenners is (voorlopig) als volgt:

15 april - Amstel Gold Race (wielrennen)

29 April - GP van Azerbeidzjan (Formule 1)
4 mei - Giro d'Italia (wielrennen) (INZENDDATUM verlopen, koers loopt nog)
20 mei - Roland Garros (tennis) (INZENDDATUM verlopen)
14 juni - FIFA WK mannen (voetbal)
29 juni - TT Assen (motoGP)
2 juli - Wimbledon (tennis)
7 juli - Tour de France (wielrennen)
7 augustus - Europese Kampioenschappen (atletiek)
7 september - Grand Prix Cycliste de Montreal & Québec (9 september) (wielrennen)
28 september - Ryder Cup (golf)
13 oktober - Il Lombardia (wielrennen)
30 november - EK Handbal Dames (handbal)

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

SKSIG.png

 

We gaan meteen voortvarend van start met de Amstel Gold Race. De Brabantse Pijl is verreden, wat betekent dat de Ardennenklassiekers aan de beurt zijn. Na de verschrikkelijke tragedie tijdens Parijs-Roubaix is het te hopen dat de wielrenners het goed verwerken en hoe anders door te fietsen? De AGR is misschien de saaiste Ardennenklassieker, maar niet minder voorspelbaar. Dol door het keren door het Limburgse heuvellandschap finishen de renners uiteindelijk in Vilt-Valkenburg. De Cauberg wordt in de laatste kilometers gemeden. Na de drie grote lussen vorige jaar was de Belg Philippe Gilbert de winnaar. Wie wordt dat dit jaar? De startlijst vind je hier.

 

Stuur mij een PB met de titel SK: AGR met de volgende vragen en antwoorden:

Wie wint de Amstel Gold Race?

Wie is de beste Nederlander in de Amstel Gold Race?

Wie is de beste Belg in de Amstel Gold Race?

Hoe wordt er gewonnen? Solowinst, sprint klein groepje (5 renners of minder) of sprint grote groep (meer dan 5 renners)?

Voor het goed voorspellen van de winnaar krijg je drie punten. Indien je de beste Nederlander en beste Belg goed voorspelt krijg je ieder één punt. Voor het voorspellen van de manier van de eindzege krijg twee punten.

 

Inzenden kan tot zondag 15 april, 12:00 uur

 

Succes!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

De Amstel Gold Race is verreden. De winnaar was Michael Valgren Andersen. Een verassende winnaar, die niemand dan ook goed had. Hij won de race sprintend in een klein groepje. Tim Wellens was de beste Belg, de onbekende Oscar Riesebeek de beste Nederlander. De punten:

 

NAAM

aron24 3
NandroDavids 3
Thundercover 2
Dexist 0

 

aron24 en NandroDavids voorspelden beiden de juiste Belg op de hoogste plaats en de manier waarop de koers gewonnen werd. Thundercover had dit laatste ook goed, maar ging de mist in bij de overige vragen. Geen punten voor Dexist, helaas: volgende keer beter! Overigens, @Thundercover, je dichtte Tiesj Bennoot per abuis de Nederlandse nationaliteit toe. Dit is fout. Hij is Belg. Indien hij hoger zou zijn geëindigd dan Wellens had ik je (overigens) geen punten toegekend. 

 

Volgende stop: de GP van Azerbeidzjan. Klik op de knop 'Volgen' rechtsboven zodat je geen mogelijkheid om in te zenden mist! :) Het inzendtopic voor de GP volgt binnen afzienbare tijd. Vroem vroem, tot dan!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

Van België naar Azerbeidjan: komende zondag wordt de GP van Azerbeidzjan verreden. Ja, je kan nu al inzenden, want ik zal de inschrijftermijn vervroegd sluiten. Reden? Nee, niet dat het zo makkelijk voorspelbaar is, maar ik wil graag dat jullie - onder andere - voorspellen wie de poolpositie gaat pakken. De GP van Azerbeidzjan is een vrije recente race en dit jaar zal het weer een editie worden die men niet (of wel?) in de het geheugen zal zetten. Stoffel Vandoorne en Max Verstappen staan beide aan de start. Welke positie gaan ze pakken? En, natuurlijk, de hamvraag: wie wint? De race zelf begint zondag 29 april rond twee uur 's middags. Info over de GP hier, info over welke coureurs er deelnemen (de huidige stand) hier. Meedoen?

 

Stuur me een PB met de titel SK: GP van Azerbeidzjan met de volgende vragen en antwoorden:

 

Wie staat op pole position bij de GP van Azerbeidzjan? (1 punt)


Wie wordt de winnaar van de GP van Azerbeidzjan? (3 punten)


Op welke plaats eindigt Stoffel Vandoorne? (2 punten)


Op welke plaats eindigt Max Verstappen? (2 punten)

 

Let op! Inzenden kan tot zaterdag 28 april 12.00 uur, dus NIET vóór de daadwerkelijke race; zend in vóór de kwalificatie. Inzendingen ná zaterdag 28 april 12.00 uur worden logischerwijs niet meegenomen.

 

 

 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

De GP van Azerbeidzjan 2018 is verreden. Winnaar was Lewis Hamilton. Drie inzenders hadden dat goed. De vierde wist wél de juiste man op de polepositie te zetten (Sebastian Vettel) maar wist niet de winnaar juist te raden. Jammer van het uitvallen van Verstappen: de meeste van jullie zetten hem op een vijfde plek in de eindklassering. Frappant detail was dat jullie heel dicht bij de uiteindelijke eindplaats van Stoffel Vandoorne waren. Een enkeling zat op de 11de plek, de rest op nummer 10.. hij werd uiteindelijk negende.

 

De punten in deze ronde:

NAAM PUNTEN
NandroDavids 3
Guardian1980 3
aron24 3
Thundercover

1

 

De ranglijst is geüpdatet. Opgelet: de opening van de inzendingen voor de Giro d'Italia begint morgen!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

Wel, het was niet 'morgen', maar hier alsnog de post voor de eerste grote ronde van het jaar, die zaterdag begint in Jeruzalem: de Giro d'Italia. 21 dagen voeren wielrenners hevige strijd op het vlakke, in de bergen en tegen de klok in. Dit keer zal Tom Dumoulin proberen zijn titel te verdedigen. Voor de gelegenheid kan je in deze ronde flink wat punten winnen. Ben er dus zeker van om in te zenden: door redelijk te scoren kan je hier je basis leggen om mee te blijven doen voor de winst in komende rondes. Naast het aantal etappezeges voor de Belgen en Nederlanders (en naast, natuurlijk, het voorspellen van de uiteindelijke winnaar in de eindklassering) moet je je ook wagen aan drie andere voorspellingen. Dit zijn de beste sprinter en de winst van het ploegenklassement.. en dan de wilcard. Rit veertien is een ontzettend zware bergetappe, met de eindstreep op de mythische Monte Zoncolan, een ware Alpenmonster die menig renner met zeer grote tegenzin tegemoet ziet. Voorspel de winnaar van etappe veertien juist en je krijgt een flink aantal punten. Startlijst vind je hier & algemene info hier. Voor updates tijdens de race (van 4 mei t/m 27 mei) kan je het beste terecht op http://www.cyclingnews.com.

 

Stuur mij een PB met de titel SK: Giro met de volgende vragen en antwoorden: 

Wie wint de Giro d'Italia? (5 punten)


Hoeveel etappezeges behalen Nederlanders in de Giro d'Italia? (4 punten)


Hoeveel etappezeges behalen Belgen in de Giro d'Italia? (4 punten)


Wie wint de rode trui in de Giro d'Italia (meest consistente sprinter)? (3 punten)


Wie wint het ploegenklassement? (3 punten?)


Wie wint etappe 14 (bergrit met finish op de Monte Zoncolan?) (5 punten)
[vul hier een naam in]

Omdat ik deze post iets later online zet (de Giro begint de facto morgen al) kan je inzenden tot zondag 6 mei, 18.00 uur. Let op: na deze datum mag je niks meer wijzigen aan je inzending. Succes!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

We gaan door! De Giro wordt inmiddels verreden, maar het is nog lang niet zeker wie wint. Maandag 21 mei officieel begint het Les Internationaux de France de Roland-Garros in Parijs, één van de vier Grand Slams. Voor de gelegenheid doen wij bij Sportkenners er aan mee. Dus hou je rackets thuis, maar ben er zeker van om te in te zenden! Zie hier de startlijst. Iedereen kan meedoen, ook wanneer je eerder nog niet hebt ingezonden in deze editie. :)

 

Stuur mij een PB met de titel SK: Roland Garros en de volgende vragen en antwoorden:

 

1. Welke 8 mannen halen de kwartfinale? (1 punt per stuk)

2. Wie wint het mannentoernooi? (3 punten, 2 punten indien het de verliezend finalist is)

3. Welke 8 vrouwen halen de kwartfinale? (1 punt per stuk)

4. Wie wint het vrouwentoernooi? (3 punten, 2 punten indien het de verliezend finalist is)

 

Insturen kan tot en met zondag 20 mei 23.59 uur.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.