Jump to content
  • Sign Up
GTAGames.nl
Sign in to follow this  
PrioX

Take-Two eist $150.000 van valsspeelsoftware-maker


Het laatste jaar hebben we er wel vaker over bericht. Take-Two Interactive is op jacht gegaan om de GTA Online valsspeelsoftware die over het internet verspreid staat te stoppen en de makers eens flink op de vingers te tikken. In oktober deed de Australische politie zelfs huiszoekingen bij valsspeelsoftware-makers, en eerder in 2017 werd het populaire OpenIV offline gehaald wat voor flink wat ophef in de community zorgde. Een paar dagen later werd dit programma echter weer toegestaan

 

med_gallery_1_164_459111.jpg

 

Take-Two blijkt nog niet klaar te zijn met hun premiejacht. Ze eisen nu $150.000 van een valsspeelsoftware-makers genaamd Jhonny Perez uit Florida. Jhonny creëerde het programma Elusive en verkocht deze valsspeelsoftware voor tussen de $10 en $30. Take-Two heeft het programma bestempelt als verboden omdat het de copyrights schend en het plezier van GTA Online spelers verstoort (zogeheten ''griefers'' hadden er veel lol mee). 

 

Take-Two zegt dat het doel van Jhonny winst maken was met handelsmerken van Take-Two zonder toestemming. Het is niet duidelijk hoeveel het programma heeft opgebracht. Maar de schade van Take-Two wordt rond een half miljoen geschat. Take-Two heeft contact gehad met Jhonny om een overeenkomst te sluiten. Echter negeert Jhonny deze berichten en nu probeert Take-Two gelijk te krijgen via een rechtszaak en eist dus $150.000, $69,686 aan advocaatkosten, en een verbod voor Jhonny om in de toekomst valsspeelsoftware te maken of verkopen. 

 

To be continued... Deel je mening over deze situatie in de reacties! :) 

 

Bron: Torrentfreak.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTAGames.nl

Recommended Posts

Big Boss

Je moet echt wel oerdom zijn om het te willen verkopen. Of alleszins via methoden die getraceerd kunnen worden (yey, Bitcoin!). Als hij dat niet gedaan had was hij er waarschijnlijk vanaf gekomen met een cease-and-desist. En 't is ook altijd Florida, hè? :7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dutchy3010

Tja, elke modder weet dat je (of het Rockstar nu inkomsten kost of niet) mods niet tegen betaling kunt distribueren. Rockstar gedoogt modding omdat het ze niets kost en anderen niets oplevert buiten spelplezier. Anders had ik voor DYOM ook wel 1€ per download gevraagd, was ik nu miljonair :engel: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...