Jump to content
PrioX

Take-Two eist $150.000 van valsspeelsoftware-maker


Het laatste jaar hebben we er wel vaker over bericht. Take-Two Interactive is op jacht gegaan om de GTA Online valsspeelsoftware die over het internet verspreid staat te stoppen en de makers eens flink op de vingers te tikken. In oktober deed de Australische politie zelfs huiszoekingen bij valsspeelsoftware-makers, en eerder in 2017 werd het populaire OpenIV offline gehaald wat voor flink wat ophef in de community zorgde. Een paar dagen later werd dit programma echter weer toegestaan

 

med_gallery_1_164_459111.jpg

 

Take-Two blijkt nog niet klaar te zijn met hun premiejacht. Ze eisen nu $150.000 van een valsspeelsoftware-makers genaamd Jhonny Perez uit Florida. Jhonny creëerde het programma Elusive en verkocht deze valsspeelsoftware voor tussen de $10 en $30. Take-Two heeft het programma bestempelt als verboden omdat het de copyrights schend en het plezier van GTA Online spelers verstoort (zogeheten ''griefers'' hadden er veel lol mee). 

 

Take-Two zegt dat het doel van Jhonny winst maken was met handelsmerken van Take-Two zonder toestemming. Het is niet duidelijk hoeveel het programma heeft opgebracht. Maar de schade van Take-Two wordt rond een half miljoen geschat. Take-Two heeft contact gehad met Jhonny om een overeenkomst te sluiten. Echter negeert Jhonny deze berichten en nu probeert Take-Two gelijk te krijgen via een rechtszaak en eist dus $150.000, $69,686 aan advocaatkosten, en een verbod voor Jhonny om in de toekomst valsspeelsoftware te maken of verkopen. 

 

To be continued... Deel je mening over deze situatie in de reacties! :) 

 

Bron: Torrentfreak.com

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Je moet echt wel oerdom zijn om het te willen verkopen. Of alleszins via methoden die getraceerd kunnen worden (yey, Bitcoin!). Als hij dat niet gedaan had was hij er waarschijnlijk vanaf gekomen met een cease-and-desist. En 't is ook altijd Florida, hè? :7

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Tja, elke modder weet dat je (of het Rockstar nu inkomsten kost of niet) mods niet tegen betaling kunt distribueren. Rockstar gedoogt modding omdat het ze niets kost en anderen niets oplevert buiten spelplezier. Anders had ik voor DYOM ook wel 1€ per download gevraagd, was ik nu miljonair :engel: 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...