GTAGames.nl
Log in om dit te volgen  
Volgers 0
PrioX

Rockstar Games in gevecht met de echte Pinkertons

3 berichten in dit onderwerp

medium.rdr2pinkertons.jpg.0f7ea14d20fcd8

 

Rockstar Games heeft het aan de stok met de echte Pinkertons. Bronnen melden dat Rockstar Games en Take-Two Interactive vorige maand een zogeheten cease and desist letter van Pinkerton Consulting & Investigations heeft ontvangen en zij willen geld zien. Volgens de organisatie heeft Rockstar Games zonder toestemming gebruik gemaakt van enkele handelsmerken van de Pinkertons, zoals hun naam en badges, in Red Dead Redemption 2. Ook zouden de Pinkertons als slechteriken worden neergezet die de hoofdrolspelers (Arthur Morgan en bende van Dutch) opjaagt. 

 

Rockstar Games en Take-Two bijten echter van zich af en hebben nu een rechtszaak aangespannen. Ze willen hiermee aantonen dat het gebruik van de Pinkertons in Red Dead Redemption 2 historisch accuraat is en het hiermee onder het eerste amendement valt dat vrijheid van meningsuiting dekt en media zoals boeken en films beschermt. Take-Two beweert nu dat Pinkerton wilt profiteren van het succes dat Red Dead Redemption 2 heeft. Al na twee weken had het spel zeventien miljoen exemplaren verkocht. Het spel staat ook genoteerd als het entertainmentproduct met het één na beste verkoopweekend aller tijden. GTA V staat daarmee nog altijd op nummer 1. 

 

Dit verhaal zal ongetwijfeld vervolgd worden! 

 

Bron: Theblast.com

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

Ik las ergens (nu.nl?) dat deze naam gebruikelijk is ik heel veel western films en games... als dat zo is, is het best kinderachtig van Securitas. Aan andere kant; niet geschoten is altijd mis. Voordat het “smaad” is, zijn we wel 3 straatlengtes verder.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik wist tot voor kort geen eens dat de Pinkertons echt bestaan.

 

Wel vreemd dat Rockstar heeft gekozen voor een echte naam van de Pinktertons. Vaak gebruikt R* fictieve naam, maar ze zijn duidelijk wel onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis en al vaak in media gebruikt waaronder de eerdere Red Dead Redemption.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.