Jump to content
PrioX

Rockstar Games en de Pinkertons zijn weer dikke vriendjes


large.rdr2pinkertons.jpg.fcbeebba440fb2d8e2c582f22ab8ffd6.jpg

 

In januari konden wij melden dat Rockstar Games en Pinkerton Consulting & Investigations in een rechtszaak waren beland nadat Pinkerton Consulting & Investigations een zogeheten cease and desist letter aan Rockstar Games hadden gericht. De reden was de naam 'Pinkertons' die in Red Dead Redemption 2 meerdere keren gebruikt wordt, evenals hun penningen. Ook was het bedrijf niet blij met het feit dat de Pinkertons als een van de vijanden wordt neergezet. Het bedrijf wilde geld zien voor hun aanwezigheid in het spel.

 

Als reactie spande Rockstar Games en Take-Two Interactive zelf een rechtszaak aan. Ze wilde hiermee aantonen dat het gebruik van de Pinkertons in Red Dead Redemption 2 historisch accuraat is en het hiermee onder het eerste amendement valt dat vrijheid van meningsuiting dekt en media zoals boeken en films beschermt. 

 

Vandaag kwam echter naar buiten dat Pinkerton Consulting & Investigations hun klacht en rechtszaak laten vallen, en als reactie doen Rockstar Games en Take-Two Interactive hetzelfde. Eind goed, al goed. 

 

Bron: Gamedaily.biz

 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...