Jump to content
PrioX

Rockstar-medewerkers vertellen verhalen over seksueel misbruik en meer


In een Kotaku-artikel van Jason Schreier openen verschillende (voormalig) Rockstar-medewerkers een boekje over verontrustende situaties. De verhalen gaan over seksueel misbruik, bezoekjes aan stripclubs, misbruik van voormalig Vice-President van ontwikkeling Jeronimo Barrera, en meer. 

 

large.Jeronimo_Barrera.jpg.da6faaa7fcbfb5a759fdbd21609c860b.jpg

Jeronimo Barrera

 

Jeronimo Barrera, die vorig jaar het bedrijf verliet, had in het bedrijf een nogal bijzondere reputatie. Nieuwe werknemers zouden gewaarschuwd worden voor zijn gedrag die vooral agressief getint was. Zo zou hij vaak geschreeuwd hebben tegen collega's en gedreigd hebben met ontslagen. Een voormalig werknemer, Colin Bundschu, heeft verteld dat Barrera hem betast heeft tijdens een vergadering door hem op zij schoot te zetten en zijn dijbenen te strelen. Bundschu heeft hier melding van gemaakt bij de afdeling personeelszaken en bij vier anderen personen. Personeelszaken heeft Barrera op het matje geroepen en wat collega's ondervraagd. Barrera wist zich niks van het voorval de herinneren en de zaak liep met een sisser af.

 

In het artikel van Jason Schreier spreken ook andere (voormalig) werknemers van Rockstar Games over o.a. bezoekjes aan stripclubs, melden ze dat er soms een ''cult sfeer'' heerst, en doen zij ook uitspraken over de hierboven genoemde Jeronimo Barrera. 

 

Lees het volledige artikel op Kotaku.

 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Hoe groter een bedrijf, hoe groter de kans dat zoiets kan gebeuren. En zeker in een industrie waarin het niet makkelijk is maar wel heel gewild om in te werken, ga je niet zomaar tegen hoger management in, zeker niet als deze door hun acties een angstcultuur veroorzaakt. Dat maakt het allemaal niet minder walgelijk wat er is gebeurd en toont aan dat het ook overal kan gebeuren, en niet alleen tussen mannen en vrouwen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...