Jump to content

IV Trailer Onderzoek


SummerBase

Recommended Posts

GTA%20IV%20Trailer2.png

Het is zo ver, de trailer is uitgebracht en het is nu tijd om de trailer eens grondig te bekijken. Het idee komt van Ice Cold Killa die op de avond van de preview naar mij toe kwam. In dit topic zul je naar mate we met elkaar alles bespreken, dingen kunnen lezen over de trailer samengebonden in de hoofdpost, deze dus. Van reclame tot opvallende gebeurtenissen! Natuurlijk kan ik dat niet alleen en daarom vraag ik jullie om hulp, heb je wat gevonden? Kijk dan eerst in de hoofdpost. Staat het er niet in? Dan kun je een bericht aanmaken en dan zal dat meegenomen worden in de hoofdpost.

IV_1.jpg

Shot 1 (0.01 t/m 0.06 min): In het eerste shot zien en horen wij een bovengrondse metro aankomen. Deze komt vanaf een verhoging over de gedetailleerde spoorbaan naar beneden. Op de linker helft zien wij een bord met daarop "99 cent" staan, zou dit eventueel de prijs van een metro kaartje zijn? Ook zien we een reclame bord van de "Mega Mart" met daarop de tekst "Silver Watches - Sports Wear". Onder op het bord staat nog een tekst, maar door het bosje kun je niet goed zien wat daar op staat. Dan zien we daarboven een reclame bordje met de tekst "Visit Vice City $300,-". Zouden we naar Vice City kunnen? Nu we het toch over reizen hebben, linksboven zien we een reclame bord van de vliegtuig maatschapij "flyUS".

-- -- --

Shot 2 (0.06 t/m 0.09 min): In het tweede shot zie je van rechts een blauwe auto aankomen rijden. Hierin zit één persoon, waarschijnlijk is dit de hoofdrolspeler. Op de achtergrond zien we een achtbaan, waar je goed kunt zien wat de mogelijkheden tegenwoordig bieden. Aan de achterkant staat in spiegelbeeld "Screamer" wat schreeuwer in het Nederlands betekent. Zou er een werkende achtbaan in GTA IV zitten? Ook zien we twee peds wandelen. Tevens zie je in dit shot de schaduw erg mooi op het grond oppervlak. Ook schijnt er een reuzenrad te zijn, dit kun je zien op een klein stukje van de achtbaan. Op deze screen kun je het, als je goed kijkt- zien. Ook is er een video van gemaakt waar het erg duidelijk wordt dat er een reuzenrad in zit. Tevens lijkt het er op dat er een bovengronds metro langs het pretpark loopt, gezien de steunpilaren. En die staat er natuurlijk niet voor niks, als je goed kijkt kun je het wel zien. Dit is tot dusver dus een interessant shot.

-- -- --

Shot 3 (0.10 t/m 0.14 min): Één seconde na Shot 2 komt het Shot 3. Hierin zie je een bruine auto door een woonwijk rijden. In deze woonwijk vindt je huizen die veel lijken op huizen die ook veel voorkomen in San Fransisco. Hier kun je zien dat de voorgevels niet veel verschil hebben, zou Rockstar Games ons hier op het verkeerde been willen zetten? Tevens toont dit shot aan dat het spel niet alleen bestaat uit de grote stad, maar ook uit buitenwijken voor zover we het kunnen concluderen. Op de gevel trap linksonder zitten twee peds en in dit shot kun je goed zien hoe gedetailleerd het grond oppervlak is. Ook bevind deze plek zich dicht bij Shot 1, omdat op één van de daken een tank te zien is, en als we terug gaan kijken op shot 1 zien wij die daar ook. Dit moet dus dicht bij elkaar liggen, niet?

-- -- --

IV_2.jpg

Shot 4 (0.14 t/m 0.17 min): In dit shot krijgen wij de eerste zicht op het water. Hieraan kun je zien dat dit een enorme verbetering is op het water van GTA San Andreas. Ook zien we op deze screen de Liberty Ferry Terminal die gebaseerd is op de Staten Island Ferry Terminal. Linksboven zien we ook "RON" staan op een groot gebouw, wat zou dit kunnen betekenen? In dit shot zien we tevens een vogel vliegen. Op de naast liggende boot staat ook "Liberty".

-- -- --

Shot 5 (0.17 t/m 0.18 min): Kort na Shot 4 komt Shot 5 waarin we voor het eerst een wolkenkrabber van GTA IV te zien krijgen. Hierop staat "Liberteen", zou dit een associatie kunnen vormen met teens, wat in het Nederlands tieners betekent? Ook kunnen we hier weer aan zien dat het spel in Liberty City af gaat spelen, maar dat het wel gebaseerd is op New York.

-- -- --

Shot 6 (0.19 t/m 0.20 min): Dan zien we na het seconde durende Shot 5 direct Shot 6 waarin we een kerk zien die verdacht veel lijkt op de St. Patrick's Cathedral. Vooral de vormen komen sterk overeen, de naam van dit gebouw is niet bekend in het spel zelf. Het is in ieder geval een sterke overeenkomst. Ook is het grappig dat er tussen een aantal wolkenkrabbers zo ineens een kerk staat.

-- -- --

IV_3.jpg

Shot 7 (0.20 t/m 0.21 min): Één seconde na Shot 6 krijgen wij het boegbeeld van New York te zien, The Statue of Liberty (info) in het Nederlands het vrijheidsbeeld. Het symbool van New York, wat aantoont dat iedereen welkom is, zowel Amerikanen, immigranten en gasten. Er gingen geruchten de ronde dat het vrijheidsbeeld een blikje bier in haar handen zou hebben, echter is aangetoond door middel van deze screen dat het niet gaat om een blikje bier, maar om een kleine fakkel.

-- -- --

Shot 8 (0.21 t/m 0.22 min): Het één na hoogste gebouw van de wereld kan natuurlijk niet ontbreken in GTA IV. We hebben het natuurlijk over het Empire State Building (info). Het enorm hoge gebouw dat je al van ver af kan zien zal ook in GTA IV het boegbeeld van het spel zijn. Het World Trade Center zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn, maar met vlag op stip zal dit gebouw dan het hoogste zijn.

-- -- --

Shot 9 (0.22 t/m 0.23 min): Direct na het hoogste gebouw komt het Chrysler Building (info). Het architectele gebouw zien we in dit shot niet in zijn geheel, we zien alleen de bovenkant. En dat is niet verwonderlijk, want hier zit een staaltje bouwwerk in. Ook dit gebouw zal zeker weten het bekijken waard zijn in GTA IV. Het is een stuk kleiner dan het Empire State Building, maar komt toch in aanmerking van hoge gebouwen. Naast dat schijnt de zon ook prachtig langs het gebouw.

-- -- --

IV_4.jpg

Shot 10 (0.23 t/m 0.24 min): In dit shot zien we naar mijn mening het raarste gebouw wat we in de trailer tegen komen, namelijk het Flatiron Building (info). Een erg plat gebouw wat in New York ook wel het strijkijzer genoemd wordt. Aan de omgeving kan ik niet concluderen waar het zich bevind in GTA IV, maar dat het een opmerkelijke vertoning zal zijn, is zeker. In dit shot zie je tevens hoe goed de lichteffecten weerkaatsen op de zijgevels van het gebouw.

-- -- --

Shot 11 (0.24 t/m 0.25 min): Na al dat bekijks komt er in dit shot weer eens iets naar voren wat echt bij New York hoort, de beurzen. Echter is Rockstar Games zoals altijd weer erg zichzelf als het gaat om tekst indeling, en op de news reader vinden we dan ook de volgende tekst "Take2+69% DAS-2% DEV+3% DER-2% some shares have gone down African markets continue to perform. After cheese crisis 11:12 GHT+3% OPJ-2% ERE+1% KLY-2% TYU+3% NYH- continue to perform Energy prices up following long decline following long decline Dutch markets t". Voor het oog is dit niet duidelijk zichtbaar, maar als je het per frame gaat bekijken kun je het redelijk lezen. Ook vindt ik het persoonlijk erg leuk dat ons moederland ''Dutch, Netherlands/Nederland" genoemd wordt.

-- -- --

Shot 12 (0.25 t/m 0.26 min): Nu we toch bezig zijn met Rockstar Games' humor kunnen we direct dit gebouw er wel achteraan breien. Het GetaLife gebouw is namelijk een verwijzing op het MetLife gebouw (info). Dit gebouw vinden we in de GTA IV trailer, daarvoor staat nog een skyscraper die zowel in de trailer als in het echt identiek aan elkaar zijn. Heeft Rockstar Games dit select gedaan, of wil men de werkelijkheid verder nabootsen? Op deze screen kun je de skycraper er mooi voor zien.

-- -- --

IV_5.jpg

Shot 13 (0.26 t/m 0.27 min): In dit shot krijg je een zicht op een aantal wolkenkrabbers en een hoop reclame. Zo kun je de volgende reclames zien: 'Bank of Liberty, Columbus Av and Calcium St', 'Whiz telefonie', 'I slepy with your mom' en 'flEEca'. Ook denk ik dat er linksboven het logo van Sprunk staat. Linksonder staat ook een basketbal, iemand enig idee waar die voor zou dienen? Tevens vinden we nog reclame van een bier merk, en een groot bord met daarop 360, zou dat een samenwerkings verband met Microsoft betekenen?

-- -- --

Shot 14 (0.27 t/m 0.28 min): In dit shot zie je hoe de reflectie zijn werk doet. Je kijkt in een grote glasplaat en hiermee willen de makers waarschijnlijk aantonen dat hen eigen spel erg goed beeld kan weerkaatsen. En ik kan ze gelijk geven, het ziet er erg gelikt uit die reflectie in het glas. In de reflectie zie je natuurlijk stukken stad, maar dat dot niet weg dat het erg mooi gemaakt is.

-- -- --

Shot 15 (0.28 t/m 0.29 min): Van buiten gaan we naar binnen, want in dit verlaten schuurtje zie je hoe de lichtstralen perfect door het dakraam schijnen. In de trailer is dit extra versneld zodat je een goed en snel overzicht krijgt van de kracht die het spel kan bieden op licht en belichtings niveau. De exacte plek van deze locatie is nog niet bekend, maar dat zal rondom de release wel duidelijk worden.

-- -- --

IV_6.jpg

Shot 16 (0.29 t/m 0.30 min): Dan komen we op "Times Square" terecht waar de drukte direct al opvalt. In de trailer duurt dit stukje slechts één seconde, maar toch zien we erg veel langs komen in dit stukje. Laat ik beginnen bij de rode lichtkrant, deze toont de volgende teksten "Spending money makes you happy. 11:34/12.01 Time for a brown ring bagel. Our new SUV consumes more petrol than any of our competitors. Buy more stuff as you can never have enough. Flash soap makes you feel younger!" Dit is zoals wij fans het kennen, typische GTA humor. Ook ontbreekt op dit belangrijke kruispunt de reclame niet.

We beginnen bij "Max Renda" wat waarschijnlijk een cosmetica merk is. Daaronder "America Next Top Hooker" wat een parodie is op America's Next Top Model. Voor de nieuwsgierigen een Hooker is het Engelse woord voor een prostituee. Daaronder "Liberty Tree" met de slogan "Yesterday's News Today". En daaronder weer vinden we de zin "Welcome to Liberty City". Ook zien we "I love Liberty City" staan, dan gaan we van links naar rechts en dan komen we al drie bekende tegen "Cluckin Bell - 99 cent, Cola en Sprunk - The Essence of life!" Ook zien we Kronos - The end of time, wat een verwijzing is naar Chronos in de Griekse mythologie. Ook zien we een winkel met de vermoedelijke naam "Bean Machine". Ook ligt dit shot dicht bij shot 13, gezien de mast met reclame die identiek aan elkaar is.

-- -- --

Shot 17 (0.030 t/m 0.305 min): Shot 17 en 18 zijn eigenlijk één shot, maar omdat deze shots eigenlijk heel snel van links naar rechts gaan staan ze verdeeld in twee shots. Laat ik beginnen met een aantal dingen op dit shot. Linksboven zien we om te beginnen een groot scherm met daarop twee slanke politie agenten. En dan vindt ik het wel weer grappig van Rockstar Games dat zij dan een forsere politie agent zelf in het spel zetten. Als je naast het ... Weapons X bord kijkt zie je ook een glazen constructie. Dit is de Hearst Tower (info), men is gestart in 2004 met de bouw en de Hearst Tower werd opgeleverd in 2006. Hieruit kunnen wij concluderen dat het spel zich na 2006 afspeelt, het heden dus. Tevens vinden we reclames zoals Burger Shot, Max Renda, maar daarover meer in Shot 18.

-- -- --

Shot 18 (0.305 t/m 0.31 min): Dit is een vervolg op Shot 17, wil je het complete verslag lezen van dit stuk dan is het handig als je daar begint. Heb je dit al gelezen? Dan kan je gerust verder lezen. Om even terug te komen op het shot, zoals je ziet zien we een aantal bekende merken; zoals Burger Shot, MeTV, Max Renda wat een verwijzing is op Max Factor. Tevens zien we iemand met een mobieltje over straat lopen en links achter zien we de winkel B.O.T. Ook zien we Logger Bear, en de welbekende reclame ''I slept with your mom'' uit shot 13.

-- -- --

IV_7.jpg

Shot 19 (0.31 t/m 0.32 min): In dit shot kijk je vanaf boven op een aantal mensen die door het film effect heel snel bewegen. In dit shot toont Rockstar Games aan wat het in petto heeft op het gebied van grafische schaduwen. Tevens zie je in een aantal stilstaande frames dat men iets in de hand heeft, zoals een peuk, mobiel of een ander voorwerp. Verder zien we niet veel speciaals in dit shot. Ook is de locatie niet bekend, maar het duid er op dat het op een geasfalteerde weg is.

-- -- --

Shot 20 (0.32 t/m 0.34 min): Na een muzikale opvoering wordt het in dit shot iets stiller. Er komt een gele taxi en een kleine vrachtwagen aanrijden over de in New York gelegen New Manhatten Bridge. Tevens begint de vermoedelijke hoofdrolspeler in een Oost-Europees accent (vermoedelijk Russisch) "Life is complicated", wat in het Nederlands betekent 'Het leven is gecompliceerd' of in iets makkelijker Nederlands: 'Ingewikkeld'. In het bouwwerk zien we ook een kabelbaan, zou deze ook echt toegankelijk zijn in het spel zelf?

-- -- --

Shot 21 (0.35 t/m 0.38 min): Op dit shot zien we hetzelfde shot weer, maar dan vanaf beneden. Op deze locatie zien we een standbeeld, hierin kun je bijvoorbeeld zien hoe gedetailleerd alles is. Ook werd er gespeculeerd over een kindje dat op het bankje zou zitten, echter bleek dit een plaatje te zijn wat tegenover het bankje staat. De rus gaat ook verder en vertelde ''I killed people, smuggled people..." wat is het Nederlands betekent 'Ik heb mensen vermoord, mensen gesmokkeld...'

-- -- --

IV_8.jpg

Shot 22 (0.38 t/m 0.40 min): In dit shot vervolgd de spreker zijn zin, met "...eople, sold people" wat in het Nederlands betekent; '...mensen verkocht'. In dit shot zelf zien we het schip de Platypus wat natuurlijk 't vogelbek dier betekent in het Nederlands. Op de wal zien we een grote kraan staan, twee mensen die een balk tillen en nog wat andere werknemers die bezig zijn. Tevens zie je op de voorgrond hoe alles in het detail is uitgewerkt.

-- -- --

Shot 23 (0.40 t/m 0.45 min): In dit shot horen we de vermoedelijke hoofdrolspeler zeggen "Perhaps here things will be different", wat in het Nederlands betekent 'Misschien dat het hier beter zal zijn', waaruit we dus kunnen concluderen dat hij naar Liberty City gekomen is om een nieuw bestaan op te bouwen. Tevens bevind de hoofdrolspeler zich op de Brooklyn Bridge die zich ook in New York bevind. Hij loopt van ons af en het einde nadert.

-- -- --

Shot 24 (0.45 t/m 0.50 min): Het einde van de trailer zal zich bevinden in dit shot. Je krijg als laatste een prachtig mooi uitzicht. Hierin zien we het water op zijn mooist en om het af te maken, is het gewoon prachtig om te zien. Qua graphics, qua sfeer, qua effecten. Hier zal de trailer eindigen, met het GTA IV logo. Na dit shot komt het Rockstar Games logo, waarna de trailer stopt.

-- -- --

  • Reclames:
  • Mega Mart (0.02 t/m 0.06 min)
  • Visit Vice City $300,- (0.02 t/m 0.06 min)
  • flyUS (0.02 t/m 0.06 min)
  • Whiz- telefonie (0.24 t/m 0.26 min)
  • Logger Beer (0.24 t/m 0.26 min)
  • flEEca (0.24 t/m 0.26 min)
  • Bank of Liberty (0.24 t/m 0.26 min)
  • I slept with your mom- film (0.24 t/m 0.26 min)
  • Max Renda (0.28 t/m 0.30 min)
  • American's Newx Top Hooker (0.28 t/m 0.30 min)
  • Liberty Tree (0.28 t/m 0.30 min)
  • Kronos (0.28 t/m 0.30 min)
  • Sprunk (0.28 t/m 0.30 min)
  • Cola (0.28 t/m 0.30 min)
  • Weapons X Film (0.30 t/m 0.32 min)
  • Max (0.30 t/m 0.32 min)
  • Burger Shot (0.30 t/m 0.32 min)
  • MeTV (0.30 t/m 0.32 min)
    Constructies/bedrijven:
  • Achtbaan Screamer is aanwezig (0.06 t/m 0.09 min)
  • Liberty Ferry Terminal is aanwezig (0.14 t/m 0.17 min)
  • Liberteen is aanwezig (0.17 t/m 0.19 min)
  • Platypus is aanwezig (0.38 t/m 0.41 min)
  • St. Patrick's Cathedral is aanwezig (0.19 t/m 0.20 min)
  • Vrijheids beeld is aanwezig (0.20 t/m 0.21 min)
  • Chrysler Building is aanwezig. (0.22 t/m 0.23 min)
  • GetAlife is aanwezig (0.24 t/m 0.25 min)
  • Cluckin Bell is aanwezig (0.29 t/m 0.30 min)
  • Brooklym Brug is aanwezig (0.31 t/m 0.34 min)
    Feiten:
  • De "waarschijnlijke" hoofdrol speler is een Engels sprekende Rus.
  • Veel bedrijven en constructies uit eerdere GTA's keren terug.
  • Het spel speelt zich "waarschijnlijk" af in New York.
  • Veel dingen duiden op de stads naam Liberty City.
  • De HD trailer is ruim 60mb en heeft maar liefst een snelheid van 1MB/s!
  • De HQ trailer is ruim 30mb en heeft een snelheid van 0.5MB/s!
  • GTA IV maakt gebruik van Dolby 5.1 Surround geluid.
  • Het spel maakt gebruik van de nieuwe RAGE technologie.
  • De trailer is gewoon gemaakt van de gameplay ingame.
  • Rockstar Games' haar humor is nog steeds niet vergaan.
  • De grafische details zijn uitmuntend in vergelijking met voorgaande delen.
  • Deze trailer is gebaseerd op de PS3 en Xbox variant.
  • Schaduw en licht effecten zijn nu nog beter uitgewerkt.
  • De trailer laat slechts een select aantal dingen zien van het spel.
  • Er is nog niks bekend gemaakt over de muziek stijl.
  • Het zal naar verwachtingen een maffia spel worden.
  • Op screens kunnen wij zien dat het niet alleen grote stad is, maar ook buiten wijken.
  • Bewoners van Liberty City hebben de mogelijkheid spullen te dragen.
    Voertuigen:
  • Liberty Ferry is een groot schip.
  • Chrysler 300 variant gezien.
  • Er is een bovengrondse metro in GTA IV.
  • Er is een kabel baan in GTA IV.
  • Taxi's zijn aanwezig!
  • Vrachtwagen zonder en met graffiti beschikbaar!
    Easter Eggs:
    "Komt zo snel mogelijk..."
    Verwijzingen:
  • Het GetaLife gebouw is een verwijzing naar het MetLife gebouw.
  • America's Next Top Hooker is een verwijzing op America's Next Top Model.
  • Kronos is een verwijzing naar Chronos in Griekse mythologie.
  • Liberty Ferry Terminal is een verwijzing naar Staten Island Ferry Terminal.
    Overig:
    "Komt zo snel mogelijk..."



Afbeeldingen:

trailer1.png trailer2.png trailer3.png

trailer4.png trailer5.png trailer6.png

...

"Klik voor vergroting..."

De Trailer zelf!

In de avond van 29 maart 2007 kwam de Trailer uit. Veel websites werden helemaal krom getrokken, omdat de video's zoveel data limiet gebruikt en de halve GTA Fanbase op kwam dagen. Het eerste half uur was het eigenlijk voor niemand meer te doen om normaal de video te downloaden. Pas later op de avond minderden het, en werd het weer toegankelijk voor velen. De video is echt prachtig qua grafische elementen en ik zou zeggen dat dit geen GTA is, maar het is het toch wel. In de trailer zeggen ze niet erg veel, en je krijgt meer een overzicht over Liberty City.

-- --- -- --- -- --- -- --- --

"Life is complicated!"

"Killed people, smuggled people, sold people,

perhaps here, things will be different!"

"Het leven is gecompliceerd!"

"Ik heb mensen vermoord, mensen gesmokkeld, mensen verkocht,

misschien dat het hier anders zal zijn."

-- --- -- --- -- --- -- --- --

Wij hopen op de inzet van jullie, zodat wij samen tot een grote feiten lijst komen!

Laatst bewerkt:

Bewerkt: door SummerBase
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 629
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Only GrandTheftAuto

    36

  • gtamick

    30

  • Pennywise The Clown

    26

  • DonLeone

    26

Tot dusver.. euhm.. laadt de site niet verder XD te veel mensen denk ik

Inderdaad. Probeer hem niet 100 keer te laden! Probeer de bandbreedte van Rockstar te sparen, zodat iedereen hem kan downloaden op een geschikt tijdstip!

Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb al de hele dag die site openstaan om teleurstelling te vermijden, en toen hij op 0 sprong was eindelijk het moment daar: De klok viel weg, ik kreeg een zwart scherm, en... er gebeurde niets :duh: underin beeld van Internet Explorer zon tekentje van 'Gereed maar met fouten op de pagina'. Vreemd genoeg kon ik wel iets selecteren (waarvan ik niet zag wat het was, want alles is hier gewoon een grote zwarte masse) maar goed. Ik denk idd dat ik gewoon even wacht en hoop dat degene die hem wel aankunnen hem meteen op Youtube kwakken. Deze site ziet er ook redelijk overvol uit als ik zo eens kijk hoeveel leded er aanwezig zijn om hun onvrede te betuigen... en geef ze eens ongelijk... maar ja, we zullen gewoon nog heel even geduld moeten hebben :cry:

Bewerkt: door DonLeone
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...