Jump to content

NOS zendt EK uit via internet


Robin2130

Recommended Posts

Alle wedstrijden van het EK-voetbal in juni zijn live te zien op internet. Het is voor het eerst dat de NOS een groot voetbaltoernooi op internet uitzendt. Dat zei Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de omroeporganisatie, vrijdag.

Alle 31 wedstrijden worden gratis beschikbaar gesteld. Als twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld, wat het geval is met de laatste, beslissende groepswedstrijden, kan de internetkijker beide volgen. "Je kunt ze tegelijkertijd kijken door middel van een klein scherm onderin het beeld dat de andere wedstrijd weergeeft", aldus Stekelenburg.

Een extra element dat de NOS toevoegt, is dat tijdens de wedstrijden realtime statistieken worden bijgehouden. Zo kan de kijker precies zien welke ploeg het meeste balbezit heeft of de meeste overtredingen maakt.

Internetgebruikers buiten Nederland kunnen de NOS-streams niet volgen. De NOS heeft alleen rechten voor live-uitzendingen in Nederland en stelt voordat de internetverbinding start vast of de kijker in Nederland is.

Tour de France

De uitzending van grote sportevenementen via internet komt deze zomer definitief uit de experimentele fase, aldus Stekelenburg. "Het eerste grote evenement waarbij we dit deden, waren de Olympische Spelen van 2006. Vorig jaar zomer was de Tour de France de doorbraak."

Ook deze zomer is de Tour de France weer live te volgen op internet en dat geldt dit jaar ook voor de Olympische Spelen in Peking. De NOS houdt rekening met maximaal 100.000 pc-gebruikers die gelijktijdig kijken.

Capaciteit

Tijdens de Olympische Winterspelen in 2006 had de omroep capaciteitsproblemen door de grote interesse. Rond het EK worden geen problemen verwacht omdat de wedstrijden in de avond worden gespeeld. De meeste voetballiefhebbers zijn dan thuis en volgen de wedstrijden via de televisie.

Nou, dat vind ik dus weer een goede actie van de NOS :tu: Mensen die toch op internet willen blijven hangen en ook het EK willen volgen kunnen dit jaar dan op internet terecht :)

Link to comment
Delen op andere websites

Pfff, misschien handig als je op je werk zit maar ik ga het EK gewoon met maten en m'n pa kijken hoor echt niet in m'n eentje op internet omdat ik niet achter de laptop uitdurf.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...